Weizenbier

Ons Weizenbier is gebrouwen met net iets meer tarwe en een perfecte smaakbalans van banaan, tikje kruidnagel en vanille. Dit maakt het Weizenbier een lekkere stevige doordrinker met een alcoholpercentage van iets meer dan 5.5%. Dit Weizenbier drinkt het allerlekkerst wanneer het goed gekoeld is en wordt geserveerd in een hoog slank glas.

Zorg er altijd voor dat je glaswerk goed schoon is en vrij van vetten en afwasmiddelen. Zo krijg je het beste resultaat en de mooiste schuimkraag. Drink deze Weizen eens met vrienden of gekker nog een onbekende, proef, praat en creëer je eigen Ritueel.

Drink deze Weizen eens met vrienden of gekker nog een onbekende, proef, praat en creëer je eigen Ritueel.

Weizen-Bier-Het-Ritueelbier
Weizen-Bier-Het-Ritueelbier

Wat is Weizenbier?

Weizenbier is een van oorsprong Zuid-Duits tarwebier. Onze Oosterburen gebruiken de termen Weizen en Weiß door elkaar. Weiß betekent wit en Weizen betekent tarwe. Maar dit betekent niet automatisch dat Weißbier ook tarwebier is. Er komen namelijk ook donkere versies voor met de naam Weiß. Voor Weizen wordt voor het merendeel gemoute tarwe gebruikt.

Weizen moet minimaal 50 % tarwemout bevatten waardoor het onder andere een extra volle schuimlaag krijgt. Het troebele bier is bleekgeel tot blond van kleur en het heeft een frisse, lichtzurige en volmondige smaak. Herkenbaar aan de banaan achtige tinten. Probeer deze Weizen ook eens met een stukje fruit, de combinatie zal je verrassen.

 

Wat vinden onze bierliefhebbers?

Prima Weizen hoor! Mooi geel/oranje kleur en stevig schuim dat niet heel lang blijft staan. Geur is iets zurig en een duidelijk banaantje. Smaak kruidig (kruidnagel) niet bitter en aangenaam droog met een lange afdronk. Voor de hoog tempo drinkers mag de CO2 iets lager maar verder een goed gemaakte Weizen! 🍺

De smaak is verfrissend, lichtzuur met aroma’s van citrusfruit en koriander. Lichte tonen van vanille en honing tintje aan het einde. Erg lekker speciaalbiertje voor op het terras! 🍺

⭐⭐⭐⭐

Echt een topper! Deed mij weer denken aan de Weizen uit het Zimmertal 👌🏻

Groet, Johan 🍺

⭐⭐⭐⭐

Kijken: ziet er goed uit, wel aan donkere kant voor weizen. Mooi troebel, Fijn schuim.

Ruiken: kruidnagel, een typische weizengeur en dat is goed! Geen gekke dingen, heeft een mooi aroma, beetje snoepbanaan maar niet overheersend, geen off-flavors.

Proeven: iets te dun voor een weizen, mag romiger en voller! Lekkere smaak, doordrinkbaar en toegankelijk. Koolzuur goed, geen slechte smaken herkenbaar.

Overig: prima weizen, mag iets vollere rondere tarwesmaak hebben. Lekker om veel van te drinken!

Mathijs Schippers

Bedrijfsleider, Int. Diplom Biersommelier & Trainer